HTML

Titus Pulló: "jobbról előzni...szabad!"

Indavideó

Friss topikok

Archívum

(K)áder János

Tituspullo 2012.04.17. 13:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint minden háromnapos csoda a Schmitt-botrány is lecsengett a magyar tudatban, ugyanakkor úgy tűnik Viktorunk csak részben tanult a történésekből…Paprikajancsit már nem, de a pártot továbbra is tökéletesen kiszolgáló János vitézt kíván ültetni ismét a legfőbb közjogi méltóság székébe.

Milyen köztársasági elnök lesz Áder János? Ez az egyik legfontosabb kérdés, amely meghatározza a jelenleg és később kialakulandó képet a személyéről. Ugyanakkor Áder bármennyire is igyekezni fog, mindenképpen hátrányos helyzetből indul a társadalom szemszögéből. A köztársasági elnök tisztségének etalonja még mindig a pártoktól független, és pártok felett álló, a nemzet egységét valóban megtestesítő államfői kép. Persze nem szabad illúzióba kergetnünk magunkat, hiszen a rendszerváltás óta mindegyik államfő rendelkezett kisebb-nagyobb mértékű pártkötődéssel. Ugyanakkor ennyire látványos és egyértelmű hatalomtechnikai megoldást, és a legnagyobb kormánypárt érdekeit kiszolgáló államfői kinevezést csak Schmittnél láthattunk. Persze az sem véletlen, hogy Schmittben és Áderben két közös vonás mindenképpen van: kinevezésük pillanatig mind a ketten hű pártkatonák voltak, illetve mind a ketten a szeretett vezír jóságos kegyelméből kerültek oda. Az új államfő kinevezését már a közösségi média lakói is véleményezték. Akad olyan oldal, mely támogatja, és található olyan is, aki hevesen ellenzi egy újabb pártpolitikus államfővé való avanzsálását.

Áder ugyanakkor észrevehetően más típusú személyiség, mint Schmitt, de ez egyáltalán nem biztos, hogy elég lesz a köztársasági elnöki tisztség méltó betöltéséhez. A dolog persze Áderen áll, hogy lesz-e elég töke ahhoz, hogy néha a saját, és a nemzet lelkiismeretére hallgatva szembemenjen a Fidesz most leginkább sárdömpingjének nevezhető árjával szemben. Az emberek, mint minden köztársasági elnöktől elvárnák, hogy kiegyensúlyozott tevékenységet folytasson, és nem kirakatbábuként funkcionáljon. A másik szembetűnő felismerés pedig az, hogy Orbán nem csupán gyakorlatias volt a jelölésnél, hanem ismételten gyáva is…Nem mert megkockáztatni egy esetlegesen néha eltérő véleményen álló személy kinevezését államfőnek, fél a Sólyom László államfői tevékenységéből következő folyamatokból. Fél attól, hogy személye körüli hatalomkoncentrációs bázist valaki megosztja, és ellentmond véleményének, ezzel is jelentősen meggyengítve pozícióját….

Áderről többet ide kattintva tudhatsz meg!

Az angol tudásáról pedig ebben a videóban győződhetsz meg:) 

 

Címkék: fidesz kormány facebook áder elnök schmitt köztársasági

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tituspullo.blog.hu/api/trackback/id/tr524456712

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem szavaz Áderről az MSZP 2012.04.17. 16:06:01

A szocialisták nem vesznek részt az új államfő megválasztásában, mivel pártpolitikust jelölt köztársasági elnöknek a kormány.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.04.17. 16:43:00

Keljfeljancsi, Áder Jancsi!
Magyar fejlesztésű politikai játék videója látható itt, jobb, mint a Barbie!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2054_keljfeljancsi_ader_jancsi
Nem talpra, magyar!
süti beállítások módosítása